Blog

Razočaranje, ki tekača doleti ob Gradiškem jezeru

KinVital skupinski teki ob Gradiškem jezeru so stalnica, že odkar sem se jim pridružila tudi sama (konec februarja bosta od prvega treninga minili že dve leti!), a sem se ga v nedeljo tam udeležila prvič. Seveda v prepričanju, da če se teče okrog jezera, klancev pač ne more bit.

Glede na to, da je bilo precej hladno jutro, je bilo jezero še zavito v meglice in ob prihodu še nisem popolnoma videla, kakšna je okolica, povedal mi pa (precej prikladno) tudi ni nihče. Glede na to, da en krog znaša 4 kilometre in nekaj sto metrov, so bili prvotni cilj štrije krogi – bila sem prepričana, da mi to po ravnini ne bi smelo predstavljati nobene težave.

Zeblo me je, malenkost sem bila še zaspana in do konca ogrevanja kot že rečeno tudi precej nepozorna. Na realna tla me je postavilo vprašanje Uroša, v katero smer bi si želeli teči, na kar je ena izmed tekačic ob kazanju s prstom odgovorila, da “gremo tja, ker v drugo stran je takoj tisti grozen klanec”.

Kaj? Kakšen klanec? Od kdaj so tukaj klanci? Nihče mi ni povedal, da me to čaka!

Takrat me je začetno veselje do teka minilo, načrt štirih krogov sem zelo hitro zmanjšala na tri, po pretečenem enem kilometru na dva, po dveh kilometrih sem si pa samo želela enkrat priti okrog in odnehati.

Potem se mi je zdelo malo bedno, da neham po štirih kilometrih, če sem že tako zgodaj vstala, zato sem vseeno nadaljevala, ampak najhujših klancev nisem več tekla, sem se raje odločila za hojo. Brez tega na koncu ura ne bi kazala približno 16,3 kilometra.

Česa sem se iz tega naučila? Da se je vedno priporočljivo pozanimati o trasi, ker potem vsaj veš, kaj te čaka. Pa ugotovila sem, da so klanci še vedno moja najhujša nočna mora. Nikakor nočejo prestopiti na mojo stran. 🙂

Sploh si ne upam predstavljati, kakšno garanje me čaka, da jih bom lahko v polžjem tempu zdržala vsaj brez tega, da se čisto vsakič spremenim v barvo tekaške jakne.

Imejte se radi.
xoxo
P

Trenutno poslušam: še vedno MRFY
Trenutno berem: Lonely Planet
Trenutno gledam: One Tree Hill
Foto dneva:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *