Blog

Zakaj zadnje čase tečem občutno manj?

Ljudje znamo biti sila zanimiva bitja. Se mi zdi, da vsak zase zavedno ali nezavedno išče predvsem recept za srečo. Če si to priznamo ali ne, si vsi želimo tistega občutka, ko se zdi, da je na svetu vse točno tako, kot v tistem trenutku mora biti.

Če smo že pri tekaških zadevah, je včasih težko ostati na trdnih tleh. Vsaj sama pri sebi sem opazila, da me je po prvih »malih tekaških zmagah« zelo hitro poneslo v oblake, kjer se mi zdi, da sem živela malenkost predolgo.

Rit me je od padca na realna tla bolela dolgo in predvsem močno. Da se ne razumemo narobe. Še vedno trdim, da je tekaška skupnost super, ogromno prednosti vidim tudi v tekaških skupinah – od tega, da spoznaš nove ljudi, do tega, da se lažje spraviš na trening v slabem vremenu. Jaz pa sem se na drugi strani zelo hitro ujela v vrtinec, ki me je posrkal v primerjanje z drugimi. Od ljudi na Instagramu, do tistih, ki jih poznam tudi osebno. Vsi vemo, da tega ne bi smeli početi, a vseeno se nas kar nekaj uspe v to ujeti. In zdi se mi, da se o tem govori absolutno premalo.

Jaz sem se ujela do te mere, da so bili časi in rekordi na Stravi bolj pomembni od tistega, zaradi česar sem sploh začela teči. Zašla sem v tako močno skrajnost, da sem imela občutek, da v tekaško skupnost ne sodim in do teka čutila odpor.

Zato od ljubljanskega maratona naprej tečem zelo malo oziroma skoraj nič. Na treninge se ne silim več, ne počutim se več krivo, če ostanem doma. Ponovno poskušam najti ljubezen do teka in do vseh ostalih stvari, ki so me (v časih, ki se zdijo zelo daleč nazaj) osrečevale.

Velikega službenega projekta je konec, zato bom preostanek letošnjega leta namenila predvsem iskanju najboljših palačink in kave v Ljubljani (zbiram predloge za okušanje obojega (: ) ter obisku tako veliko koncertov, kot jih bom lahko stlačila v natrpan urnik. Veselim se tudi ogromne količine kakava, peke božičnih piškotov in predbožičnega okraševanja stanovanja (oziroma res komaj čakam).

Kar se tiče teka, bom pa poskušala številke za nekaj časa potisniti v kot in se s tem ukvarjati predvsem zaradi gibanja samega. Takrat, na takšen način, kot mi bo »pasalo«, pa naj bo to v družbi ali brez nje.

Se pa že zdaj veselim naslednje tekaške sezone, kar zagotovo mora biti dober znak.

Maham, vesela zaradi sezone kakava in vroče čokolade.
Imejte se radi.
xoxo
P

Trenutno poslušam: Harry Styles
Trenutno berem: Poletje v gostilni
Trenutno gledam: Stranger Things
Citat dneva: If you want to fly, you must give up what weighs you down.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *