Potovanja

Kam v letu 2018?

Čeprav se mi včasih zdi, da zadnje čase samo še tečem, se vseeno v ozadju dogaja še veliko več. Predvsem načrtovanje potovanj, ki se v mesecu marcu končno tudi začenjajo.

Da rada potujem, sem odkrila približno nekje leta 2015, ko sem prvič sedela na letalu in potovala v London, kjer sem si v areni Wembley ogledala koncert svojega najljubšega benda. Takrat sem ugotovila, da je letalo precej priročna zadeva, ki te v res kratkem času lahko popelje nekam čisto drugam.

In tako se je nadaljevalo – do lanskega leta je bila večina mojih potovanj zaradi koncertov in samo lani sem bila v Londonu dvakrat – prvič sem si ogledala dva koncerta All Time Low, drugič koncert Johna Mayerja. Zdaj pa se sprašujem, kje za vraga so šle stvari tako močno narobe, da je na letošnjem seznamu potovanj večina tekaško obarvanih. 🙂

Ko sem začela potovati, sem ugotovila, koliko različnih stvari nam lahko ponudi svet in odkrito lahko priznam, da ne razumem ljudi, ki si ne želijo potovati. Ne razumem, zakaj nočejo odkrivati novih kultur, nove kulinarike, spoznavati novih ljudi in predvsem sebe. V nekaj letih, odkar sem začela potovati, je meni uspelo odkriti plati, za katere prej sploh nisem vedela, da jih imam. In predvsem to, da neverjetno cenim vse tiste ljudi, ki se vedno znova odpravljajo po svetu.

Moje zadnje potovanje je bila Sicilija septembra lani, tako da je bila v zadnjih mesecih kar precejšnja suša in že pošteno pogrešam utrip tujih držav. Ampak zimski meseci so bili namenjeni predvsem tekaškim pripravam (če so bile uspešne ali ne, se bo pokazalo kmalu), zdaj pa med 11. in 15. marcem pride čas za kombinacijo Valencije in Barcelone, ki bo popolnoma namenjena odklopu od stresnega življenja v Ljubljani.

Potem sledi nekaj čisto kratkih tekaških oddihov po Sloveniji, konec maja pa se v KinVitalovci odpravljamo na Škotsko, kjer se bomo lotili edinburškega maratona na vseh treh razdaljah. (Jaz bom temu nekaj dni kasneje seveda dodala še koncert Eda Sheerana v Glasgowu).

Avgusta sledi naslednje večje potovanje, ki je v bistvu rojstnodnevno presenečenje za Uroša. Za zdaj ve, da tam še ni bil, da se gre z letalom, da ne potrebuje potnega lista, ampak potrebuje pa kopalke. 🙂

Oktobra se vračam v meni naljubše mesto London – za zdaj kaže, da brez kakršnegakoli koncerta, si bom pa prvič ogledala predstavo na West Endu, in to gledališko igro Harry Potter and the Cursed Child. (Komaj čakam!)

Vmes se bo nabralo še kar nekaj tekaških izzivov in manjših oddihov, ampak največji tako potovalni kot tekaški izziv bo decembra. Več o tem pa kdaj drugič. 🙂

Imejte se radi.
xoxo
P

Trenutno poslušam: John Mayer
Trenutno berem: best of Valencia
Trenutno gledam: One Tree Hill
Foto dneva:

IMG_0950

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *