Blog

Tek v nizkih temperaturah: Kaj, kako, zakaj?

Letošnja zima je moja prva, ki jo preživljam v tekaškem koraku. Nizke temperature in tek sta ena zelo zanimiva kombinacija, ki meni še ni čisto popolnoma jasna. Ne razumem, zakaj ljudje raje tečejo po mrazu kot po soncu?

Vem, da vsako predstavlja svoj ekstrem, ampak pri visokih temperaturah vsaj ni dvoma o tem, kako se je treba oblečt. Kratke hlače, kratka majica in to je to. No ja, to zimo sem se več ukvarjala s tem, kaj oblečt, kot pa z dejanskim tekom.

Sploh ne vem, kolikokrat sem se dejansko oblekla ravno prav. Vedno je bilo preveč ali premalo. Glede na to, da sem obkrožena s toliko tekači, sem večkrat vprašala tudi za pomoč. Ampak ko sem dobila odgovor, da bo ena dolga majica dovolj, se mi je zdelo, da me bo zeblo in sem “za ziher” nase raje navlekla še eno. Seveda bi bila ena dovolj in mi je bilo vroče. 🙂

Še eno veliko vprašanje je, zakaj? Zakaj teči po mrazu, če lahko doma na toplem piješ vročo čokolado? Zakaj se matraš po čisto poledenelem Rožniku, če bi lahko gledal olimpijske igre?

Morda je to dobro za moralo, morda je dobro za kaj čisto tretjega, jaz vsega skupaj še vedno ne razumem, ampak počnem to zgolj zato, ker imam občutek, da moram, zato skoraj vedno iščem izgovore, zakaj bi tek raje izpustila.

Glede na to, da v Slovenijo ta teden prihaja polarni mraz, se moram najverjetneje z iskanjem tega odgovora podvizati. Zakaj radi tečete v tako nizkih temperaturah? Je občutek zadovoljstva po teku res toliko večji kot v normalnih razmerah? 🙂

Sicer pa, do zdaj sem se naučila tega, da za tek dejansko ni mrzlo do tam nekje -5 pod lediščem. Takrat se je treba že res zadekat in dat gor vse tople stvari, ki jih omara premore. Ko je nad ničlo, pa načeloma niti rokavičke niso več potrebne. Razen če pripomorejo k dopolnitvi vašega stajlinga. 😉

Še update glede teka v klanec? Še vedno se gledava precej grdo, napredka v tem razmerju za zdaj ni.

Imejte se radi.
xoxo
P

P. S.: Na desni lahko pustite svoj e-mail in tako boste ob vsaki novi objavi dobili sporočilo – preverjeno brez kakršnegakoli spama ali nepotrebnih promocij, ki jih vsi tako sovražimo.

Trenutno poslušam: S.A.R.S.
Trenutno berem: Milk and Honey
Trenutno gledam: One Tree Hill
Foto dneva:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *